Skip to main content

Krepšelis

Close Cart

Kodėl verta į savo mitybą įtraukti fermentuotus gėrimų koncentratus ir kaip teisingai juos vartoti, kad gautume didžiausią naudą?

Fermentuoti maisto produktai šiuo metu yra labai populiarūs tarp sveikai besimaitinančių ir savo sveikata besirūpinančių žmonių. Mokslininkai teigia, kad fermentuoti produktai yra labai maistingi dėl fermentacijos metu išsivystančių mikrobų kultūrų, kurios pagamina B grupės vitaminų, omega 3 riebiųjų rūgščių, enzimų ir pieno rūgšties. Tokie produktai labai palankiai veikia virškinimo sistemą, nes jų dėka į organizmą papuola gerosios bakterijos, kurios subalansuoja žarnyno mikroflorą, kurį daro įtaką bendrai mūsų savijautai. Aplinkos veiksniai, tokie kaip stresas, perdirbtas maistas, mūsų vandenyje ir maiste esančios cheminės medžiagos, tarša, radiacija ir tam tikri vaistai, gali turėti neigiamos įtakos mūsų žarnyne gyvenančių gerųjų bakterijų įvairovei ir kiekiui. Fermentuoti gėrimo koncentratai yra greitas ir efektyvus būdas praturtinti savo žarnyną gyvomis gerosiomis bakterijomis. Užtenka suvartoti nedidelį kiekį tam, kad palaikytumėt ir atkurtumėt natūralią žarnyno bakterijų įvairovę. 

Kuo fermentuoti gėrimų koncentratai skiriasi nuo gerųjų bakterijų tabletėmis?

Tikrai ne kartą esate girdėję, kad visada geriau visas reikalingas maistines medžiagas susirinkti valgant subalansuotą maistą, o ne geriant įvairius papildus. Taip yra todėl, kad papildai niekada neduos tokios pačios naudos organizmui kaip, kad pats maistas, o viena iš priežasčių yra ta, kad maisto papildai nėra taip griežtai reglamentuojami kaip vaistai. 

  • Fermentuotas gėrimo koncentratas yra gyvas produktas ir jame esančios bakterijos yra gyvos. Tai reiškia, kad tik išgėrus šio gėrimo bakterijos iškart pradeda veikti jūsų organizme. Tabletėse bakterijos “miega”, jos yra liofilizuotos ir jų aktyvavimas įvyksta tik po keleto valandų nuo patekimo į mūsų žarnyną (jeigu tai suspėja įvykti). 
  • Gaminant fermentuotą gėrimą įvyksta lakto fermentacija, tai reiškia, kad bakterijos jau gyvena rūgštinėje terpėje (todėl šio gėrimo skonis yra rūgštus). Dėl šios priežasties gėrime esančios bakterijos patekusios į skrandį yra visiškai nepaveikiamos skrandžio rūgščių ir išlieka gyvos. 
  • Fermentuoti produktai išlaiko visus mineralus, fermentus ir amino rūgštis. Dėl juose esančių gerųjų bakterijų jūsų kūnas geriau įsisavina maistines medžiagas, todėl iš fermentuotų produktų gauname žymiai daugiau nei vartojant juos nefermentuotus.

 Kasdienis gerųjų bakterijų vartojimas

Jei tik leidžia aplinkybės, gerosiomis bakterijomis savo mitybą reikėtų praturtinti kasdien. Reikia suprasti, kad tai nėra vaistai, tačiau praturtinus jomis mitybą gausime labai daug naudos savo sveikatai. Gerosios bakterijos padeda sureguliuoti virškinimą, subalansuoti žarnyno mikrobiotą. Jos efektyviai veikia viduriuojant, užkietėjus viduriams, kankinant pilvo pūtimui, tiesiog norint sustiprinti imunitetą. Taip pat yra daug tyrimų įrodančių gerųjų bakterijų efektyvumą gydantis tokias odos ligas kaip aknė, rožinė ir egzema. Dėl gerųjų bakterijų vartojimo su gydytoju turėtų pasitarti asmenys sergantys sunkiomis ligomis (autoimuninės ligos, alergijos, žmonės,kuriems atliekama chemoterapija, žmonės po sunkių operacijų, nėštumo metu), taip pat ir tie, kuriems neseniai atliktos sunkios operacijos. 

 Šalutinis poveikis

Gerosios bakterijos jau natūraliai gyvena mūsų organizme, todėl jų vartojimas daugumai yra visiškai saugus, tačiau šalutinis poveikis gali pasireikšti. Dažniausias šalutinis poveikis yra laikinas padidėjęs dujų kaupimasis, pilvo pūtimas, vidurių užkietėjimas arba viduriavimas  ir troškulys. Pajautus šiuos simptomus reikėtų sumažinti suvartojamą kiekį arba kuriam laikui iš vis nutraukti vartojimą.

Kiek per dieną suvartoti fermentuoto gėrimo koncentrato?

Kadangi fermentuotų gėrimų koncentratuose yra didelė gerųjų bakterijų koncentracija, suaugusiam žmogui pakanka suvartoti 3 valgomuosius šaukštus per dieną, o vaikams 3 arbatinius šaukštelius per dieną. Ligų atveju, turint žarnyno infekcijas, uždegimus, apsinuodijimų metu, vartojant antibiotikus organizmas praranda žymiai daugiau gerųjų bakterijų, todėl naudinga fermentuotus gėrimų koncentratus vartoti didesniais kiekiais. 

Kaip ir kokiu metu geriausia vartoti fermentuotą gėrimo koncentratą?

Tai vienas iš dažniausiai užduodamu klausimų. Yra keletas būdų kaip savo kasdienėje rutinoje galite įtraukti fermentuotus gėrimų koncentratus, kad gauti maksimalią naudą sveikatai. 

  • Žmonės, kurie neturi bėdų su padidėjusiu skrandžio rūgštingumu gali vartoti gryną fermentuoto gėrimo koncentratą ant tuščio skrandžio ryte 30min prieš valgį.
  • Gėrimas yra rūgštus ir intensyvaus skonio bei kvapo todėl tiems kam nėra malonu vartoti gryną rekomenduojame vartoti su vėsiu maistu arba šaltais gėrimais: natūralios sultys, žalieji kokteiliai, jogurtai, atvėsintos košės, šalti padažai salotoms. 
  • Vartojant gerąsias bakterijas labai svarbu, kad jos neturėtų sąlyčio su karščiu, todėl 30min po vartojimo negerkite jokių karštų gėrimų. 
  • Visiškai nesvarbu ar gerąsias bakterijas vartosite tris kartus ar vieną kartą dienoje. Pasirinkite sau tinkamiausią laiką, kad galėtumėte tai daryti bent tris savaites be pertraukų. Būtent tiek laiko trunka žarnyno mikrobiotos atsistatymas.
  • Vartoti gerąsias bakterijas rekomenduojama tol kol nebejausite jus varginančių simptomų. Norint išlaikyti gautą rezultatą, rekomenduojama daryti ne ilgesnes nei 3 savaičių pertraukas.
  • Jeigu vartojate antibiotikus susiplanuokite, kad tarp jų ir gerųjų bakterijų vartojimo susidarytų 3val tarpas. Kol organizme veikia antibiotikai jie užmuša visas bakterijas, todėl vartojant tuo pačiu metu visiškai negausime jokios naudos.
  • Suvalgius per sunkaus maisto ir sutrikus virškinimui rekomenduojame išgerti fermentuoto gėrimo koncentrato, kad jame esančios aktyvios gerosios bakterijos padėtų pagreitinti virškinimo procesus ir palengvinti savijautą.
  • Fermentuotą gėrimo koncentratą atidarius laikykite šaldytuve ir suvartokite per 3 mėnesius nuo atidarymo.

Bet kokie pokyčiai paveikia ne vieną gyvenimo sritį – jie veikia kompleksiškai. Kuo daugiau jūsų sveikatą praturtinančių pasirinkimų darysite, tuo stipresnę sveikatą turėsite. Sveikata brangiausias turtas, o sveikame kūne – sveika siela. Mes norime įkvėpti Jus pokyčiams, suteikti meilės procesui bei padėti sėkmingai pasiekti asmeninius tikslus! Ačiū, kad renkatės mūsų produktą!

7 Comments

  • Linas parašė:

    Ačiū už naudingą informaciją! Puikus produktas, mano favoritas – avižinis 🥰

    sekmės Jums!

  • Renata parašė:

    Per pastarus 3 metus teko vartoti daug antibiotikų, virškinimo problemos ir pilvo pūtimas vargino iki tos dienos, kol nepradėjau vartoti jūsų produkto (kokoso skonio). Po pirmos dienos nebejutau sunkumo skrandyje, pilvo pūtimas baigėsi…trečią dieną oda tapo skaisti…Koks nuostabus produktas! Rekomenduoju, nes tai tobulas produktas…ačiū labai, kad esate!

  • Laima parašė:

    Džiaugiuosi įsigijusi šį produktą. Rinkausi Petro užaugintų rugių skonio. Ačiū.

  • Ramunas parašė:

    Sveiki, ar galima koncentratą sumaišyti su šaltu vandeniu ir tą stiklinę išgerti? Ar tokiu atveju koncentratas tampa neefektyvus?

    • Raido.lt parašė:

      Sveiki, galima maišyti su visais šaltais gėrimais – vandeniu, natūraliomis sultimis, vaisių ir daržovių kokteiliais 🙂 Taip pat, galite praturtinti vėsų, šaltą maistą – jogurtus, salotas, vėsintas košes ir t.t.

  • Asta parašė:

    Jeigu maitinu kudyki ar galima vartoti ir koki kieki jeigu galima?

    • Raido.lt parašė:

      Sveiki, Asta, tiek nėščiosioms, tiek žindančioms mamos gerąsias bakterijas vartoti rekomenduojama! Visiškai nesvarbu, kurį skonį išbandysite, tad rinkitės jums labiausiai patinkantį! 🙌

Palikti komentarą