Ar žinojai, kad senovės Majų civilizacijoje žodis CHIA reiškė JĖGA?
Suvalgius tokį desertą pusryčiams jėgų užteks tikrai ilgam!
Chia sėklų naudingumo paslaptis – didelis kiekis maistinių skaidulų, omega-3 riebalų rūgščių, baltymų, vitaminų bei mineralų. Įmaišius 3 valgomuosius šaukštus gerosiomis bakterijomis gausiai praturtinto fermentuoto gėrimo koncentrato, užtikriname stiprų maistinių medžiagų pasisavinimą ir gerą virškinimą visą dieną 🙌
Tikrai nereikia valgyti mažiau – reikia valgyti teisingai 🍎
✍🏻 Produktų sąrašas ir eiga:
Kiekiai 3 porcijoms.
PUDINGUI:
6-8 valgomeji šaukštai chia sėklų;
200ml kokosų pieno (rinkitės tirštesnį);
100ml mėgstamo augalinio pieno (nebūtinai, galima pakeisti vandeniu)
1 arbatinis šaukštelis stevios (saldiklį galite pakeisti vandenyje išbrinkintą datule)
Visus ingredientus LABAI GERAI IŠMAIŠOME, dedam į šaldytuvą ir po 10-15 min. dar kartą išmaišome ir paliekam bent 6 val., kol visai išbrinks. Aš visada darau iš vakaro, todėl palieku nakčiai 🙂
PADAŽUI:
1 gerai sunokęs bananas;
1 valgomas šaukštas mėgstamo riešutų sviesto;
3 arbatiniai šaukšteliai avižų skonio RAIDO (labai tinka ir kokosų)
Viską sublenderiuojam.
PAPUOŠIMUI:
Uogos, vaisiai, riešutai, juodas šokoladas, įvairios sėklos, džiovinti vaisiai… Fantazuokite ✨