Skip to main content

Krepšelis

Close Cart

Ar kada pagalvojai, kaip tavo kasdieniai įpročiai veikia kūno švarą? Mes puikiai žinome, kaip rūpintis savo kūno išore – kasdieninė higiena, odos priežiūros rutina, fizinis aktyvumas. Tačiau ar žinai, kad tikroji kūno švara prasideda viduje?

Ne tik subalansuota mityba ar fizinis aktyvumas, bet ir tinkamas skysčių vartojimas yra svarbūs, kad kasdien jaustumeis gerai. Šiame įraše pasidalinsiu, kodėl vanduo ir žolelių arbatos yra puikūs mūsų kūno švaros pagalbininkai ir kaip nedideli kasdieniai įpročiai gali turėti didelę įtaką tavo sveikatai.

Kodėl svarbu rūpintis vidine kūno švara? ✨

Mūsų kūnas yra tarsi sudėtinga mašina – jei jis veikia sklandžiai iš vidaus, tai atsispindi ir išorėje. Nesubalansuota mityba, stresas, aplinkos tarša ir žalingi įpročiai yra „teršalai“ nuo kurių reikia nuolat apsivalyti. Dažnai pasireiškiantis nuovargis, odos problemos, prasta nuotaika ar virškinimo sutrikimai signalizuoja, kad laikas detoksikuotis. Štai čia vanduo ir žolelių arbatos tampa itin svarbūs pagalbininkai – jie padeda išplauti susikaupusius toksinus ir palaiko organizmo funkcijas, kad jaustumėtės geriau. 

Vanduo – tavo kūno valymo meistras 💧

Kasdienis vandens vartojimas yra būtinas, kad mūsų kūnas galėtų tinkamai funkcionuoti. Gerdami pakankamai vandens, mes ne tik slopiname troškulį, bet ir padedame organizmui išplauti toksinus, drėkinti odą ir palaikyti gerą virškinimą. Jei jaučiatės pavargęs, sunkus ar turite odos problemų, gali būti, kad jūsų organizmui trūksta skysčių.

Vandens gėrimas ir jo svarba mūsų kūnui tikrai yra nepakankamai įvertinta. Jis padeda:

  • Valyti toksinus ir atliekas iš organizmo.
  • Drėkinti odą iš vidaus.
  • Palaikyti gerą virškinimo sistemos veiklą.
  • Užtikrinti tinkamą raumenų ir sąnarių darbą.

Todėl, kad ir kokia diena bebūtų, nepamiršk išgerti bent 8 stiklines vandens. Galbūt įsigijus gražią gertuvę, kurią visada turėsi šalia, bus lengviau tai padaryti?

Kaip išgerti pakankamai vandens? 🚰 

Štai keletas patarimų, kaip išgerti daugiau vandens kasdien, kad jaustumeis energingesnis, sveikesnis ir tavo oda švytėtų:

  1. Pradėk dieną su stikline vandens. Ryte, vos atsikėlęs, išgerk stiklinę šilto vandens. Tai padeda prabudinti organizmą ir pamaitinti jį skysčiais po nakties.
  2. Turėk vandens gertuvę visada šalia. Pasirink mėgstamą gertuvę ir nešiokis ją su savimi visur. Tai bus tavo priminimas gurkšnoti vandenį dienos metu.
  3. Naudok priminimus. Nustatyk priminimus telefone arba naudok specialias programėles, kurios primins apie vandens gėrimą kas valandą.
  4. Gerk vandenį prieš kiekvieną valgį. Išgerk stiklinę vandens prieš valgį. Tai ne tik padės numalšinti troškulį, bet ir padės kontroliuoti apetitą.
  5. Praturtink savo vandenį. Įsispausk citrinos, įsidėk agurkų ar uogų į vandenį, kad suteiktum jam papildomą skonį. Tokį vandenį gerti bus maloniau!
  6. Gerk vandenį sporto metu. Nepamiršk gerti vandens prieš, per ir po treniruotės. Fizinis aktyvumas reikalauja papildomų skysčių.

Tikiu, kad jeigu pasinaudosi šiais paprastais patarimais, lengvai įgysi sveiką įprotį gerti daugiau vandens kiekvieną dieną. Tai ne tik padės jaustis geriau, bet ir prisidės prie bendros savijautos gerinimo! 💧✨

Žolelių arbata – daugiau nei šiltas gėrimas 🍵🌿

Žolelių arbatos taip pat yra puikus būdas palaikyti vidinę kūno švarą. Nors dažnai arbatas geriame vakarais dėl malonumo, verta žinoti, kad jos suteikia naudos stiprinant sveikatą. Jos ne tik sušildo ir atpalaiduoja, bet ir padeda organizmui išsivalyti bei atkurti energiją.

Štai keletas žolelių arbatų, kurių atsargomis verta pasirūpinti:

  • Žalioji arbata: Ji turi daug antioksidantų, kurie padeda kovoti su laisvaisiais radikalais ir palaiko tavo odos jaunatviškumą.
  • Imbierų arbata: Padeda pagerinti virškinimą ir palaiko imuninę sistemą. Jei pasireiškia pilvo pūtimas ar sunkumas po valgio, imbierų arbata gali būti puiki pagalbininkė.
  • Ramunėlių arbata: Ji ne tik ramina nervus, bet ir skatina geresnį miegą bei padeda atpalaiduoti virškinimo sistemą.
  • Mėtų arbata: Padeda virškinimui, gali sumažinti pilvo pūtimą ir atgaivina tiek kūną, tiek mintis.
  • Pipirmėtė: Be jau minėtų mėtų savybių, Lietuvoje paplitusi pipirmėtė turi dar intensyvesnį skonį ir šaldantį poveikį. Ji padeda gerinti virškinimą ir atpalaiduoja virškinimo sistemą.
  • Šalavijas: Turi priešuždegiminių ir antibakterinių savybių, todėl gali padėti palaikyti gerą kvėpavimo sistemos sveikatą, taip pat stiprina imuninę sistemą.
  • Medetkos: Padeda palaikyti sveiką virškinimo sistemą ir odos būklę. Jos turi švelnių raminančių savybių ir veikia kaip antioksidantas.
  • Jonažolė: Ši žolelė garsėja savo raminamuoju poveikiu ir yra dažnai naudojama stresui mažinti bei nervų sistemai stiprinti. Taip pat gali padėti geriau miegoti.
  • Dilgėlė: Puikiai tinka organizmo detoksikacijai, nes padeda švelniai valyti kraują, gerina odos būklę, mažina uždegimus ir palaiko šlapimo sistemos funkciją.
  • Aviečių lapai: Ypač naudinga moterims, nes gali padėti subalansuoti hormonų veiklą ir palengvinti menstruacinius simptomus.
  • Erškėtrožės vaisiai: Turtingi vitamino C, erškėtrožių vaisiai padeda stiprinti imunitetą ir turi antioksidantų, kurie palaiko odos sveikatą ir energijos lygį.

Papildę savo kasdienę mitybą šiomis žolelių arbatomis, galite ne tik mėgautis maloniais skoniais, bet ir prisidėti prie savo sveikatos palaikymo!

Mitai apie vandens ir žolelių arbatų vartojimą❓

Visuomenėje yra susiformavusių klaidingų įsitikinimų apie vandens ir arbatos vartojimą. Dalinuosi keletu jų:

  1. „Jei jaučiate troškulį, jau esate dehidratuotas.“ Troškulys yra natūralus organizmo signalas, tačiau gali būti, kad jau esate dehidratuotas prieš tai pajusdami. Geriau reguliariai gurkšnoti vandenį visą dieną.
  2. „Gerdamas daugiau vandens, numesiu svorio.“ Vanduo padeda kontroliuoti apetitą, tačiau svorio metimas priklauso ir nuo kitų veiksnių, tokių kaip subalansuota mityba ir fizinis aktyvumas.
  3. „Visi skysčiai yra lygiaverčiai vandeniui.“ Ne visi skysčiai yra vienodai efektyvūs hidratacijai. Kava ir alkoholis gali dehidratuoti, o sultys ir gazuoti gėrimai turi pridėtinio cukraus, kuris nėra naudingas.
  4. „Žolelių arbatos gali būti vartojamos bet kuriuo metu.“ Kai kurios arbatos, pavyzdžiui, žalioji arbata, turi kofeino, todėl geriau jas gerti ryte ar dienos metu. Ramunėlių arbata gali būti puikus pasirinkimas vakare.
  5. „Visos žolelių arbatos yra saugios ir neturi jokio šalutinio poveikio.“ Kai kurios žolelės gali sukelti alergines reakcijas sąveikaujant su medikamentais. Prieš vartodami, pasidomėkite, ar konkretūs augalai tinka.
  6. „Žolelių arbatas galima gerti neribotai.“ Nors dauguma žolelių arbatų yra saugios, per didelis vartojimas gali sukelti nepageidaujamų efektų, todėl visada geriau laikytis saiko.

Apibendrinant…

Kūno švara nėra tik tai, ką matome išorėje – tai taip pat ir tai, kaip rūpinamės savo kūnu iš vidaus. Vandens ir žolelių arbatos gėrimas yra paprastas, bet veiksmingas būdas, kuris padeda mums jaustis lengviau ir gyvybingiau. Tad kodėl nepradėjus to daryti jau šiandien? 🌞

Pasilepink taure vandens ar mėgstamos arbatos puodeliu DABAR – juk rūpintis savimi yra taip paprasta! 😌✨

 

Palikti komentarą